Wijzigingen Podiumregeling en opening aanvraagloket

24 juni 2024
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images

Op 24 juni 2024 opent het aanvraagloket voor de Podiumregeling opnieuw. Inhoudelijk blijft de regeling hetzelfde als in de vorige aanvraagronde voor de jaren 2023-2024, maar er zijn twee belangrijke wijzigingen. Die lichten wij hieronder toe.
Subsidie voor vier jaar
Bij de vorige aanvraagronde kenden we subsidie toe voor een periode van twee jaar. In de komende aanvraagronde verlengen we deze periode naar vier jaar: van 1 juli 2025 tot en met 30 juni 2029. Hiermee geven we podia de gelegenheid om meer in continuïteit te programmeren en om meerjarige afspraken te maken artiesten, ensembles, gezelschappen en bands. De regeling sluit zo ook beter aan bij producenten en festivals die in de meerjarige subsidieregeling van het Fonds voor vier jaar subsidie krijgen toegekend.
Fair pay-middelen naar podia
De bijdrage die het Fonds verleent is bedoeld voor het verwezenlijken van ambities in de programmering. In dat kader vinden wij het belangrijk dat podia hun verantwoordelijkheid kunnen nemen voor fair pay door passende betaling aan uitvoerenden. Daarom verdelen wij een deel van de fair pay-middelen van het ministerie van OCW via de in de Podiumregeling gehonoreerde podia. Gedurende de subsidieperiode vragen wij de betreffende podia te reflecteren op de inzet van die middelen en op de effecten daarvan op fair pay.
Wil je een aanvraag indienen?
Je kunt vanaf 24 juni 2024 tot 2 oktober 2024 om 23.59 uur aanvragen indienen voor de Podiumregeling. Besluiten worden uiterlijk 26 weken na de deadline bekendgemaakt.

Heb je vragen? Mail ons via podiumregeling@fondspodiumkunsten.nl of bel 070-7072700 (maandag t/m vrijdag, 9.00-17.00 uur CEST).

Meer informatie over de regeling, voorwaarden en de boordeling van aanvragen lees je op de pagina van de Podiumregeling.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz